SAP Business Technology Platform (BTP), geliştiricilerin bulutta yenilikçi uygulamalar ve hizmetler oluşturmasını ve genişletmesini sağlayan güçlü bir platform olarak ön plana çıkıyor. Birden fazla programlama dilini ve çerçevesini desteklemesinin yanı sıra uygulamaları geliştirmek, dağıtmak ve yönetmek için sunduğu araç ve hizmet yelpazesi, onu bulutun gücünden yararlanmak isteyen işletmeler için değerli bir kaynak haline getiriyor.

SAP’nin yeni nesil çözümlerinden olan SAP Business Technology Platform (BTP), SAP HANA, SAP Cloud Platform (SCP) ve SAP Cloud Foundry gibi bir dizi bulut hizmetinin yanı sıra Amazon Web Services (AWS) ve Google Cloud Platform (GCP) gibi diğer popüler bulut platformlarıyla kolayca entegrasyon sağlıyor. Veri güvenliğine yönelik özellikler de içeren SAP BTP geliştiricilerin iş akışı oluşturup yönetmelerine, iş süreçlerini otomatikleştirmelerine de olanak tanıyor.

Çoklu programlama dillerini ve çerçevelerini destekleyen SAP BTP sayesinde geliştiriciler uygulamaları oluşturmak ve genişletmek için Java, JavaScript, Python ve Go gibi dillerin yanı sıra SAP Fiori, SAPUI5 ve Spring gibi çerçeveleri de kullanabiliyor.

SAP BTP’nin sunduğu araç ve hizmetler

SAP BTP, uygulama geliştirme, dağıtımı ve yönetimi için sunduğu hizmetler arasında bulunan SAP Cloud Platform Cockpit, geliştiricilerin uygulamalarını oluşturmalarına ve yönetmelerine, ayrıca performanslarını ve kullanımlarını izlemelerine olanak tanıyor. Bunun yanında sunulan SAP Cloud Platform Workflow hizmeti, geliştiricilerin iş akışları oluşturarak ve yöneterek iş süreçlerini otomatikleştirmelerini sağlıyor.

SAP BTP ile Veri Koruma ve Şifreleme

SAP BTP, işletmelerin verilerini korumalarına ve yasal gereklilikleri karşılamalarına yardımcı olmak için bir dizi güvenlik ve uyumluluk özelliği de sağlıyor. SAP BTP, uygulamaların ve verilerin güvenliğini sağlamak için erişim kontrolü, veri şifreleme ve denetim özellikleri sunuyor. Yöneticilerin platform içindeki farklı kaynaklara kimlerin erişebileceğini kontrol etmesine olanak tanıyan erişim kontrolü, belirli kaynaklara veya eylemlere erişim sağlamaya izin vermek veya kısıtlamak için yapılandırılabilen kullanıcı rolleri ve izinlerinin yönetimi ile sağlanabiliyor.

SAP BTP, aktarım halindeki ve bekleyen verilerin korunmasına yardımcı olmak için veri şifreleme özelliği de sunuyor. Aktarım halindeki veriler HTTPS ve TLS gibi güvenli protokoller kullanılarak şifrelenirken, bekleyen veriler endüstri standardı şifreleme algoritmaları kullanılarak şifreleniyor.

SAP BTP ile İş Güvenliği ve Denetim

SAP BTP, şirketlerin platformdaki etkinlikleri izlemelerine ve takip etmelerine yardımcı olmak için denetim özellikleri de sağlıyor. Bu özellikler, güvenlik ihlallerinin tespit edilmesi ve önlenmesinin yanı sıra uyumluluk için gerekli desteği de sunuyor. SAP BTP’deki denetim özellikleri, kullanıcı etkinliğini izleme, sistem olaylarını izleme ve erişim ve kullanım hakkında raporlar oluşturma gibi becerileri mümkün kılarken, güvenlik ve uyumluluk özellikleri de SAP BTP platformunda bulunan uygulamaların ve verilerin sürekli güvende olmasını sağlıyor.

Kaynak: https://blogs.sap.com/2023/01/06/sap-business-technology-platform-btp-for-beginners/

2023-08-18T17:33:55+00:00